Saltar a contenidos

Joventuts Musicals Sant Cugat

Navegación

Menú principal

RSS> Agenda

Imatge de complement Ampliar imatge
03/02/2019
Música
Regala't un concert
Nexus Piano Duo:Mireia Fornells-Joan Miquel Hernández-Feat Arantxa Perez

 

 

Programa: Un piano i quatre mans

“L’art és la més bonica de totes les mentides” Claude Debussy

ANTONIN DVORÁK (1841-1904) Danses eslaves - Op. 72 n. 8: Lento grazioso, quasi tempo di Valse (1886)

- Op. 72 n. 2: Allegretto grazioso (1886)

- Op. 46 n. 8: Presto (1878)

FERRAN SOR (1778-1839) Sonata Duet sobre melodies sueques (1815-1818)

I. Andante Largo. Allegro moderato

II. Andante Largo.

III. Allegro moderato

ISAAC ALBÉNIZ (1860-1909) Danses de la “Suite Española” op. 47 (1886)

- Cádiz (Serenata)

- Aragón (Fantasía)

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918) La Mer (1905)

- “Dialogue du vent et de la mer”

... tocar a quatre mans és per a tot pianista un moment d’exaltació: un està seduït per la polifonia rica i les dinàmiques il·limitades del seu instrument. És una delícia, doncs, veure néixer l'entesa de dos músics tenint les mateixes exigències tècniques, compartint i sobrepassant els límits del piano...

" Les paraules “Quatre mans i un sol esperit” podrien molt bé definir el pianisme exquisit de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que configuren des de fa ja més d’una dècada el NEXUS PIANO DUO, una de les formacions més actives i sol·licitades de la música de cambra actual. Les seves interpretacions, sempre vibrants, han tingut un èxit aclaparador per part del públic i de la crítica especialitzada.

Paral·lelament a una brillant activitat concertística per separat, i després de coincidir a les aules del Conservatori de Sant Petersburg amb el mestre Leonid Sintsev durant els seus estudis de postgrau i doctorat, decideixen abordar la música per a duet de pianos, un repertori ric i extens que explora totes les capacitats tímbriques i expressives de l’instrument, arribant a una complicitat quasi orquestral.

Aquest dos músics, premiats en diversos concursos d’àmbit internacional, s’han sentits atrets des d’un principi per la música contemporània dels nostres temps, cosa que s’ha reflectit en la col·laboració estreta amb els compositors més destacats de casa nostra i en l’estrena de diferents obres que els han estat dedicades. Les seves propostes inclouen obres mestres del repertori per a aquesta formació, fent especial referència a la música contemporània dels nostres compositors com González de la Rubia, Mompou, Montsalvatge, Rodríguez-Picó, Soler i Torrents, entre d’altres, amb l’estrena de diferents obres que els han estat dedicades.

La seva gran activitat concertística els ha portat a oferir nombrosos recitals en les més importants sales de tot el país i arreu de l’Estat com L’Auditori de Barcelona, la Fundació Juan March de Madrid i el Palau de la Música Catalana, així com diferents gires per Europa –França, Grècia, Itàlia, República Txeca, Rússia i Suïssa-.

El duet ha estat guardonat en els més destacats concursos estatals i internacionals, i han estat becats per institucions com el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i la AIE per assistir a diferents cursos internacionals, on han tingut l’oportunitat de treballar amb grans especialistes com Alícia de Larrocha, Nati Cubells, Duo Genova & Dimitrov, Evgeny Moguilevsky, Brigitte Engerer, Jean-François Heisser, Duo Paratore i el Duo Benzakoun, per a mostrar-ne un exemple. Recentment, han col·laborat com a solistes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la direcció d’Antoni Ros Marbà interpretant el concert per a dos pianos de Poulenc. Han estat guardonats amb el primer premi del públic al Festival Internacional de Piano de Poros (Grècia), destacant a més per la seva brillant actuació amb la “Sinfonietta Orquestra of Athens”.

Han participat en diversos enregistraments en directe per Radio Clásica i per Catalunya Música, entre d’altres. Acaben d’enregistrar el CD “Promenade” amb el segell Columna Música, que inclou la integral de l’obra per a piano a quatre mans d’Albéniz, Granados, Mompou i Montsalvatge.

 

Lugar:  Aula Magna Escola Municipal de Música - Plaça del Centre Cultural 1 - Sant Cugat del Vallès
Horario:  19h
Organiza:  Joventuts Musicals Sant Cugat del Vallès
Precio:  8 euros, Socis Ateneu St. Cugat 5 euros, Socis JJMM 2 euros

Si necessiteu més informació no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible