Saltar a continguts

Joventuts Musicals Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSS> Agenda

Imatge de complement Ampliar imatge
12/05/2019
Música
Regala't un concert
Melodies entrellaçades. Sara i Maria Bañeras, sopranos- Abraham Espinosa, piano

 

 

 

 Melodies entrellaçades neix com a projecte artístic al 2013, amb la voluntat de donar a conèixer el repertori de duets lírics, populars i desconeguts, per a dues sopranos: lied alemany, cançó francesa, òpera... El duet musical juga a entrellaçar les veus de Sara i Maria Bañeras, que es confonen i es fusionen en una sola unitat: ¡una respiració, una intenció, una harmonia... doble emoció pel públic! La complicitat entre les dues germanes reflecteix més de 20 anys compartint escenari. 

L’espectacle que oferim es compon d’un repertori de duets acompanyats al piano per un/a pianista (segons disponibilitat) de primer nivell i inclou petites escenificacions així com moments més íntims. S’ha representat amb gran èxit a diverses localitats de Catalunya i la Comunitat Valenciana, com ara Barcelona (Centre cívic Can Déu, Casa Elizalde, Centre cívic Sagrada Família, Festival Música als Parcs, entre d’altres), València, Llagostera, Malgrat de Mar, Palamós, Rubí, Sentmenat, St. Cugat, Caldes de Malavella o Terrassa. 
 
Sara Bañeras, soprano 
Sara Bañeras (1991) debutà professionalment l’any 2012 amb el rol de Francina de Cançó d’Amor i de Guerra. Des de llavors, ha realitzat nombrosos concerts d’òpera, cançó i oratori a auditoris arreu d’Europa, tant en format íntim com en a grans auditoris. Ha interpretat amb èxit els rols de Pamina i Erste Dame a Die Zauberflöte (Siena Music Festival i Conservatorio Superior de música de Valencia), Miss Rowan a Little Sweep, Amore a Orfeo et Euridice (Barcelona Opera Studio), Madame Silberklang i Madame Herz a Der Schauspieldirektor, Frasquita a Carmen (Palau de la Música Catalana), Lisinga a Le Cinesi (Festival Rossini in Wildbad i Amics de l’òpera de Sarrià), Marcellina a Le nozze di Figaro (La Faràndula de Sabadell), Modestina a Il viaggio a Reims (Rossini Opera Festival), Alfonsina a Il Convito (Òpera Jove) i Cosette a Bohemios (Palau de la Música de València). 
Ha estat premiada, entre altres, en el 14è Concurs Internacional de Música de Les Corts (4 premis, entre ells el 2n Premi i el Premi del Públic), IV Concurs Internacional de Cant de Medinaceli (2n Premi) i en L’Odissea de la Veu (2n Premi). 
S’ha format a la prestigiosa Accademia Rossiniana amb Alberto Zedda a Pesaro i ha pogut aprendre de grans mites de l’òpera com Montserrat Caballé, Renata Scotto, Teresa Berganza, Jaume Aragall o Juan Diego Flórez. També ha cursat el Màster d’Interpretació Operística al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo”. Actualment, rep consell del tenor Dalmau González i la soprano Ofèlia Sala. 
 
Maria Bañeras, soprano 
Maria Bañeras (1994) compta, malgrat la seva joventut, amb una notable trajectòria com a soprano en recitals i concerts; també ha col·laborat com a solista invitada amb diverses formacions corals i amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. Ha interpretat diversos rols en produccions operístiques catalanes, com Catrineta a Cançó d’amor i guerra (2012-2015), Madame Silberklang a Der Schauspieldirektor (2015), Norén a l’estrena de Tibidabo Lake (2015) i Checco a Il Convito (2017-2018). 
Al 2016 va ser premiada amb la Beca “Miquel Ortega” al Concurs Camerata Sant Cugat i, recentment, ha obtingut el premi “Förderpreis Musiktheater Fortgeschrittene” a la 21 Lotte Lehmann Woche a Alemanya. 
Va començar la seva formació musical de manera precoç amb pocs mesos de vida a través del mètode Suzuki, realitzant el seu primer recital de cant als dos anys. Ha rebut classes magistrals de la mà de grans estrelles del món líric, com són Christa Ludwig (Bad Häring, 2015), Katerina Tretyakova (Barcelona, 2016), Francesca Roig, Carmen Bustamante (Sant Cugat, 2016), Sylvia Koncza i Andreas Macco (Perleberg, 2018). Actualment, perfecciona la seva veu amb el tenor Dalmau González. 
La seves dots escèniques han estat polides en nombrosos cursos d’art dramàtic, amb figures com Carlos Gramaje, Màrius Hernández i Toni Sans, entre d’altres.
 
Abraham Espinosa, pianista
 
Abraham Espinosa (1980) va començar els seus estudis musicals als 15 anys amb la professora Núria Garriga, per continuar-los al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Cecilio Tieles, on va obtenir el grau superior de piano i el grau superior de música de cambra. Posteriorment va ampliar estudis de piano i música contemporània amb el mestre Jean-Pierre Dupuy. Altres professors importants en els seus estudis musicals han sigut Domènec Gonzàlez de la Rubia, en matèries teòriques i Alejandro di Constanzo en piano-jazz. Ha acompanyat a nombrosos cantants i instrumentistes i ha participat en nombrosos concerts. Autodidacta com a compositor, ha produït músiques per a obres de teatre i programes de tv junt amb David Martínez (Kaotic Club), i també ha realitzat músiques per a curtmetratges, arranjaments per a cantautors, etc. Darrerament ha publicat els seus dos primers llibres de composicions per a piano: "Escenes de nens" i "12 estudios
 
 
 
 
 

Lloc:  Aula Magna Escola Municipal de Música - Plaça del Centre Cultural 1 - Sant Cugat del Vallès
Horari:  19h
Organitza:  Joventuts Musicals
Preu:  Plaça del Centre Cultural 1

Si necessiteu més informació no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats