Saltar a continguts

Joventuts Musicals Sant Cugat

Navegació

Menú principal

RSS> Agenda

Imatge de complement Ampliar imatge
09/02/2013
Música
Regala't un concert
Rosa Mateu, soprano / Anna Ferrer, piano

Rosa Mateu 
Nascuda a Vilassar de Mar va estudiar cant al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Carmen Bustamante. Ha aprofundit l'estudi d'interrelació del cos amb la veu amb Mª Teresa Celma amb qui treballa regularment. Ha estat invitada recentment al Curs de Vilecroz organitzat pel prestigiós pianista Dalton Baldwin i Lorraine Nubar, catedràtica de cant de
la Juliard School of Music de Nova York, amb els quals treballa periòdicament.

Mateu és reconeguda pel públic espanyol i internacional per la seva gran expressivitat i riquesa tímbrica de la seva veu al mateix temps que l’exquisida musicalitat amb la qual s’adapta fàcilment a diversos estils i personatges. Les seves actuacions a Europa, Russia, Estats Units, Ucraïna i Sud Amèrica han estat aplaudides tant per el públic com per la premsa.

Ha estrenat obres de J.L.Turina, Xavier Turull, Moisés Bertràn, Ernest Borràs, Humet, Joan Carles Martínez, Xavier Gols, Albert Guinovart i X. Montsalvatge el qual la va requerir per estrenar la seva òpera BABEL 46, i per interpretar les seves “Invocaciones al Crucificado” a Nova York.

Va iniciar-se al món de l'Òpera de la mà dels Amics de l'Òpera de Sabadell amb Mirna Lacambra, i de l'Òpera a la Universitat amb Carme Bustamante. Ha interpretat la Comtessa d’Almaviva (Les Noces de Figaro) i Doña Elvira (Don Giovanni) de W.A. Mozart, Giovanna Seymour (Donna Anna) Donizetti, Violetta (Traviata) Verdi, Flora (Traviata) o Santuzza (Cavalleria Rusticana)

En el repertori Simfònic ha cantat el Requiem de Verdi, la 14 Simfonia de Shostakovich, les Nuits d’ Eté de Berlioz, les Simfonies 2ª i 4ª de de Mahler i les Quatre Darreres Cançons de Richard Strauss al Teatre de la Filarmònica de Medellin.

Ha cantat en els més importants auditoris d’Espanya: Palau de la Música Catalana, Auditorio de Zaragoza, Auditorio Nacional de España, Auditorio de Oviedo i Gran Teatre del Liceu. Al Liceu ha interpretat els rols principals de l'òpera Babel 46 i Una voce in Off de Xavier Montsalvatge en versió concert amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu dirigits per Antoni Ros-Marbà, així com el rols de Flora de Traviata i Prilepa de Dame de Piques. Especialment exitós fou el seu recital amb Jaume Aragall i l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Salvador Brotons.

Ha enregistrat varis CD: Una voce in off i Integral de canto (Xavier Montsalvatge), Llibre d'Amic (Ernest Borràs), Música de Cambra de Xavier Gols, l'Obra completa de Manel Valls, incloent les Cançons Sefardites, i cançons de Carlota Garriga.

Regularment duu a terme recitals a l'estat espanyol, Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Itàlia amb els pianistes Mac Macclure, Anna Ferrer i Marco Evangelisti.

Programa

  • X. Turull:  Absència / Glosa mallorquina
  • E. Morera: Clavell del balcó / Ai, Margarida / L’oreneta / Estel del matí  
  • F. Mompou: Jo et pressentia com la mar / Damunt de tu només les flors / Cançó de la fira
  • E. Toldrá: Abril / Platxèria / Romanç de Santa Llúcia / La mar estava alegra / Madre unos ojuelos vi / Madre unos ojuelos vi  /  Festeig / Cançó de grumet
  • X. Montsalvatge: Cinco canciones negras 

 

 

 

Lloc:  Aula Magna, Escola Municipal de Música - Plaça del Centre Cultural, 1 - Sant Cugat del Vallès
Horari:  18:00
Organitza:  Joventuts Musicals Sant Cugat
Preu:  10 euros, anticipades 8 a Pleniluni Musical 935 897 309


Si necessiteu més informació no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats